ipari gépek

Ipari jégkocka készítő gépek

Top ipari jégkocka készítő modellek

Jégkocka készítő gépeink közül válogatva mindenki megtalálhatja a számára ideális modellt. Nézzük meg, melyik példány lenne a leginkább megfelelő a mi kis vendéglátó birodalmunkhoz.

Kiemelt jégkocka készítő modellek

Modell Napi jégkapacitás Teljesítmény Hűtési rendszer Ajánlott használat
SL110 A/W 53 kg Víz Hűtéses Nagy vendéglátóhelyek
VidaXL Jégkockakészítő 45 kg 420W Éttermek, bárok
NTF Jéggyártó 20 kg Víz Hűtéses Kisebb helyek
  • SL110 A/W: Ha valami igazán tuti cuccot akarsz, itt van ez, és még jó áron is van! Ideális arra, ha minden nap 53 kg jeget kell gyártani a nagyobb helyeken.
  • VidaXL Jégkockakészítő: Ezzel a géppel akár 45 kg jeget is termelhetsz 24 óra alatt, és a 420W garantálja a gyors működést. Ha extra jégre van szükség, ez a gép megoldja.
  • NTF Jéggyártó: Naponta 20 kg jég előállítására képes, ami ideális a kisebb helyek, mint például bárok vagy éttermek számára.

Bármilyen méretű vendéglátóhelyről is legyen szó, van hozzá megfelelő alternatíva. Hogy jól döntsünk, érdemes átfutni a vásárlási útmutatót is.

Ipari gépek teljesítménye és kapacitása

Ez az adat megmondja, hogy naponta hány jégkockával számolhatunk, és hogy bírja a gyűrődést a ketyere, mert hát senki se akar szomjas vendégeket, igaz?

Teljesítmény és kapacitás párosítása

Bemutatunk pár ipari gépet, azok teljesítményét és hogy milyen gyorsan tolják a jeget a táblázatban:

Jégkészítő Neve Mennyi jeget csinál naponta (kg) Erősség (W) Hűtésrendszer
VidaXL Jégkockakészítő 45 420
NTF Ipari Jéggyártó 20 Víz Víz
SL110 A/W 53 Nincs infó

A VidaXL például napi 45 kg jeget gyárt, ami kisebb éttermekhez vagy bárokhoz nyerő lehet. A 420 wattal pedig villámgyorsan pörög.

Az NTF Jéggyártó 20 kg jeget tud letenni az asztalra egy nap alatt, ami lakályosabb helyekre jó lehet. A vízhűtéssel nem csak megbízható, de pofásan is fest a rozsdamentes acél burkolattal.

A SL110 A/W 53 kg-ot dob össze. Csípjük meg, amíg lehet!

Mire figyeljünk?

A jégkészítők kapacitásánál ne csak napi igényünket vegyük számításba, de a csúcsidőszakokat is, amikor a jégfogyasztás a tetőfokot üti.

Ipari gépek karbantartási útmutatója

Egy jól karbantartott gép tovább tart, és a jég minőségét valamint a gép teljesítményét is legjobban ki tudjuk hozni belőle.

Rendszeres ellenőrzések

A zavartalan működés fenntartásához érdemes havonta csekkolni pár dolgot:

  • Hűtőrendszer állapota: Nézd át, hogy a vízhűtéses rendszer még mindig szuperül működik-e, főleg ha ilyet választottál.
  • Kompresszor működése: Fülelj, hogy a kompresszor csendben teszi-e a dolgát, és van-e szivárgás valahol.
  • Szűrők tisztasága: Rendszeresen pucold a szűrőket, hogy a makacs kosz ne helyezze itt el fészkét.

Tisztítás

Figyelj oda a jégkocka készítőd tisztaságára. Legjobb, ha havonta alapos takarítást végzel rajta. Így fest a tisztítás menete:

  1. Áramtalanítás: Kapcsold ki és húzd ki a gépet, ne legyen áram alatt.
  2. Belső rész tisztítása: Puha ronggyal és enyhe tisztítószerrel törölgesd meg a belsejét.
  3. Vízkőtlenítés: Néha végezz el egy alapos vízkőtlenítést is, hogy a géped ne veszítsen a hatékonyságából.

Karbantartási Napló

Jó ötlet lehet egy karbantartási naplót vezetni, ahol nyomon követheted az elvégzett műveleteket. Ez segíthet szemmel tartani a gép állapotát és előre látni a beavatkozásokat.

Tevékenység Gyakoriság Megjegyzés
Hűtőrendszer ellenőrzés Havonta Vízhűtéses gépeknél fontos
Kompresszor ellenőrzés Havonta
Szűrők tisztítása Havonta
Belső rész tisztítása Havonta Enyhe tisztítószer használata
Vízkőtlenítés Negyedévente

Szakszerviz

Ha valamilyen hiba akad a gép működésében, érdemes útba ejteni egy szakszervizt. A rendszeres karbantartásra és a hibák elhárítására bízd szakemberekre, így elkerülheted a nagyobb gubancokat.

Hány kg jég kell egy étterembe naponta?

Az éttermek és egyéb vendéglátó helyek jégkereslete mindenhol más. Függ attól, hogy milyen szolgáltatásokkal várják a vendégeket. Hogy jó döntést hozzunk a jégkocka készítők között, elengedhetetlen, hogy pontosan tudjuk, mennyi jégre van szükségünk.

Jégigény meghatározása

A jég mennyiségét a hely típusa és a forgalma szerint lehet megbecsülni. Különböző vendéglátó helyeken, mint étteremben vagy bárban, változó mennyiségű jég kell az italokhoz vagy ételekhez. Nézzük meg a következő táblázatot, ami segít eligazodni a napi igényekben:

Étterem típusa Jégigény (kg) naponta
Kis étterem 20 – 30
Közepes étterem 30 – 50
Nagy étterem/bár 50 – 100
Rendezvények 100+

Gépek kiválasztása

A megfelelő gépet kiválasztani, aminek kapacitása és teljesítménye illik a jégigényhez, különösen fontos. Vegyük például a VidaXL Jégkockakészítőt, ami napi 45 kg jeget tud előállítani, míg az NTF Jéggyártó vízhűtéses rendszerrel napi 20 kg jeget termel.

Ezek a gépek ideális választást jelenthetnek, ha egy étterem vagy bár tulajdonosaként biztosak szeretnénk lenni abban, hogy vendégeink mindig friss jéggel lesznek megvendégelve. A gépek hatékonysága és a kapacitása garantálja, hogy soha nem fogunk kifogyni a jeges italokhoz szükséges alapanyagból.

Hűtésrendszer: vízhűtéses vagy léghűtéses?

Ki gondolta volna, hogy a jégkockázás is komoly döntéseket követel? Mikor ipari jégkockakészítő gépet veszünk szemügyre, az, hogy a szerkezetet víz vagy levegő hűti, a teljesítmény bajnoka lehet. Nézzük meg ezt a kettőt, hogy ne jusson a konyhánkba a jégtörő dés.

Víz hűtéses rendszerek

A vízhűtés, hogy úgy mondjam, szinte árasztja magából a meleget! Éttermek, bárok és más helyek, ahol a hűsítő nedű a sztár, visítoznának érte. És ami még királyabb: ezek a gépek stabilak, mint egy hűtött sör a meleg teraszon!

Jellemző Víz hűtéses
Napi jégtermelés 20 kg
Ideális környezet Éttermek, bárok
Burkolat anyaga Rozsdamentes acél
Tisztíthatóság Gyerünk, könnyű!

Léghűtéses rendszerek

Ha valami levegős designban gondolkozol, a léghűtés lehet a barátod. Ezek a gépek takarékosabbak az energiacsomagolás terén, és nem kell nekik vízcsap, ami praktikus azoknak, akik csak otthon vagy kisebb helyek hűsítő buliját dobják össze.

Jellemző Léghűtéses
Napi jégtermelés Kisebb mennyiség
Ideális környezet Otthon, kisebb helyek
Burkolat anyaga Választható
Tisztíthatóság Ahogy veszed

Melyik típust válasszuk?

Nagy bulira készülsz, vagy egy kis esti cirkuszra? Ne csak kancsókat töltsünk jéggel, gondoljuk át a helyszínt, a mennyiséget meg mindent, ami számít. Komoly „jegelőkre” vízhűtés kell, de ha csak a baráti körnek készülsz, a léghűtést se vedd félvállról!

Ipari gépek energiafogyasztása

Mivel minden gép különböző, nem mindegy, mekkora villanyszámlára számíthatunk egy-egy modellel.

Vegyük például a VidaXL Jégkockakészítőt! Ez a masina 45 kiló jeget állít elő egy nap alatt, miközben 420 wattot kér cserébe. Remek választás, ha valaki rengeteg jeget szeretne gyártani, de ne feledjük, hogy az energiaköltség is beleszámít a nap végén.

Az ipari gépek áramfogyasztása mellett a hűtőrendszerekről se feledkezzünk meg, hiszen itt is spórolhatunk.

Ipari gép vásárlása használtan: mire figyelj?

Amikor használt ipari jégkocka készítőt vadászunk, több dolgot is érdemes szem előtt tartanunk, hogy a végén mosollyal az arcunkon zárjuk az üzletet. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, amik segíthetnek a választásnál.

Ellenőrizzük a gép állapotát

Első körben vesézzük ki a jégkocka gyártó masina külsejét és belsejét is. Jó, ha a készülék külseje nem törött, karcos vagy rozsdás, és a belső szerkezet is úgy muzsikál, ahogy kell.

Figyelj oda erre Tipp és trükk
Külső burkolat Nincs se sérülés, se rozsda
Belső részek Minden alkatrész a helyén van
Csövek Szivárgásmentes állapot
Elektronikai elemek Hiba nélkül üzemel

Gyártási év és garancia

Az évjárat se maradjon ki a szórásból. A régebbiek zabálják a villanyt és imádnak szervizbe járni. Ha van rá mód, garanciát is kerítsünk mellé.

Használati tapasztalatok

Nem árt nézelődni mások véleményei között is a kinézett gépről. Problémák merültek fel a használat során? Jól néznek ki a jégkockák?

Egy kis extra utánajárással és körültekintéssel olyan döntést hozhatsz, ami hosszú távon aranyat ér.

A szerzőről

Shopping Cart